Publikationen
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Accumulation of phenolic compounds and antioxidant capacity during berry development in black ‘Isabel’ grape (Vitis vinifera L. x Vitis labrusca L.)
Kurt-Celebi, A., Colak, N., Hayirlioglu-Ayaz, S., Kostadinović Veličkovska, S., Ilieva, F., Esatbeyoglu, T. & Ayaz, F. A., 24 Aug. 2020, in: MOLECULES. 25, 17, 3845.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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A comparative study on physicochemical properties and in vitro bioaccessibility of bioactive compounds in rosehip (Rosa canina L.) infusions treated by non-thermal and thermal treatments
Ozkan, G., Stübler, A. S., Aganovic, K., Draeger, G., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., 27 Juni 2022, in: Journal of Food Processing and Preservation. 46, 6, e16096.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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A comprehensive review on guava: Nutritional profile, bioactive potential, and health-promoting properties of its pulp, peel, seeds, pomace and leaves
Khan, F. I., Akhtar, S., Qamar, M., Ismail, T., Saeed, W., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., Feb. 2025, in: Trends in Food Science and Technology. 156, 104822.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Additional advances related to the health benefits associated with kombucha consumption
Esatbeyoglu, T., Sarikaya Aydin, S., Gültekin Subasi, B., Erskine, E., Gök, R., Ibrahim, S. A., Yilmaz, B., Özogul, F. & Capanoglu, E., 2024, in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 64, 18, S. 6102-6119 18 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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A Design of Experiments Approach to the Radical-Induced Oxidation of Dimeric C4-C8 Linked B-Type Procyanidins
Fischer, A., Gök, R. & Esatbeyoglu, T., 30 Dez. 2024, in: Molecules. 30, 1, 111.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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A fast and validated method for the determination of malondialdehyde in fish liver using high-performance liquid chromatography with a photodiode array detector
Faizan, M., Esatbeyoglu, T., Bayram, B. & Rimbach, G., Apr. 2014, in: Journal of Food Science. 79, 4, S. C484-C488Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Amaranth (Amaranthus spp.): Food properties and potential health benefits
Abbas, A., Ahmad, N., Saeed, W., Qamar, M., Usama, M., Khan, M. Z. & Esatbeyoglu, T., 19 Sept. 2023, Neglected Plant Foods Of South Asia: Exploring and valorizing nature to feed hunger. Springer International Publishing AG, S. 283-299 17 S.Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung › Peer-Review
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Analyse wertgebender Inhaltsstoffe von Aronia melanocarpa sowie Charakterisierung und Isolierung von Proanthocyanidinen
Esatbeyoglu, T., 27 Jan. 2011Publikation: Qualifikations-/Studienabschlussarbeit › Dissertation
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Analysis of phenolic substances in chokeberry juices (Aronia melanocarpa),Analytik von phenolischen Inhaltsstoffen in Aroniasäften (Aronia melanocarpa)
Esatbeyoglu, T., Hillebrand, S. & Winterhalter, P., 2010, in: Deutsche Lebensmittel-Rundschau (DLR).Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung
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Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit
Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Analytik, radikalfangende Eigenschaften und genregulatorische Aktivität von Farbstoffen und sekundären Pflanzenstoffen aus Wurzeln
Esatbeyoglu, T., 5 Juli 2016Publikation: Sonstige Publikation › Forschung › Peer-Review
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Antidiabetic properties of an apple/kale extract in vitro, in situ, and in mice fed a Western-type diet
Schloesser, A., Esatbeyoglu, T., Schultheiß, G., Vollert, H., Lüersen, K., Fischer, A. & Rimbach, G., Sept. 2017, in: Journal of Medicinal Food. 20, 9, S. 846-854 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Anti-obesity evaluation of Averrhoa carambola L. leaves and assessment of its polyphenols as potential α-glucosidase inhibitors
Ramadan, N. S., El-Sayed, N. H., El-Toumy, S. A., Mohamed, D. A., Aziz, Z. A., Marzouk, M. S., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Shimizu, K., 12 Aug. 2022, in: Molecules. 27, 16, 5159.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Antioxidant Effect of Ocimum basilicum Essential Oil and Its Effect on Cooking Qualities of Supplemented Chicken Nuggets
Nadeem, H. R., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Sestili, P., Saeed, W., Azeem, M. & Esatbeyoglu, T., 23 Sept. 2022, in: Antioxidants. 11, 10, 1882.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Apple (Malus domestica Borkh.) seed: A review on health promoting bioactivities and its application as functional food ingredient
Kumar, M., Barbhai, M. D., Esatbeyoglu, T., Zhang, B., Sheri, V., Dhumal, S., Rais, N., Radha, Said Al Masry, E. M., Chandran, D., Pandiselvam, R., Senapathy, M., Dey, A., Deshmukh, S. V., El Sayed Negm, M., Vishvanathan, M., Sathyaseelan, S. K., Viswanathan, S., Mohankumar, P. & Lorenzo, J. M., Dez. 2022, in: Food Bioscience. 50, 102155.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Application of emerging technologies for extraction of pigments using green solvents: Case of deep eutectic solvents combined with ultrasound-assisted extraction technique
Zannou, O., Oussou, K. F., Mohammed, S., Chabi, I. B., Kpoclou, Y. E., Tekgüler, B., Dabadé, D. S., Koca, I. & Esatbeyoglu, T., 4 Mai 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Application of high pressure processing in ensuring food safety
Ozkan, G., Subasi, B. G., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 2023, Non-thermal Food Processing Operations: Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry. Elsevier, S. 319-357 39 S.Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung › Peer-Review
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Applications and safety aspects of bioactives obtained from by-products/wastes
Günal-Köroğlu, D., Erskine, E., Ozkan, G., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 2023, in: Advances in Food and Nutrition Research. 107, S. 213-261 49 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Assessing the Impact of Cold Plasma Rotational Dynamics on Ginger’s Total Phenolic Content, Antioxidant Activity, Surface Structure and Color Using Response Surface Methodology
Zargarchi, S. & Esatbeyoglu, T., 15 Sept. 2024, in: LWT. 208, 116682.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Assessment of Growth Inhibition of Eugenol-Loaded Nano-Emulsions against Beneficial Bifidobacterium sp. along with Resistant Escherichia coli Using Flow Cytometry
Majeed, U., Shafi, A., Shahbaz, M., Rehman, K. K. U., Iqbal, K. J., Akram, K., Baboo, I., Munawar, S. H., Munir, M. M., Sultan, R., Majeed, H., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., 30 Jan. 2023, in: Fermentation. 9, 2, 140.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review