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Publikationen

  1. Veröffentlicht

    Accumulation of phenolic compounds and antioxidant capacity during berry development in black ‘Isabel’ grape (Vitis vinifera L. x Vitis labrusca L.)

    Kurt-Celebi, A., Colak, N., Hayirlioglu-Ayaz, S., Kostadinović Veličkovska, S., Ilieva, F., Esatbeyoglu, T. & Ayaz, F. A., 24 Aug. 2020, in: MOLECULES. 25, 17, 3845.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  2. Veröffentlicht

    A comparative study on physicochemical properties and in vitro bioaccessibility of bioactive compounds in rosehip (Rosa canina L.) infusions treated by non-thermal and thermal treatments

    Ozkan, G., Stübler, A. S., Aganovic, K., Draeger, G., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., 27 Juni 2022, in: Journal of Food Processing and Preservation. 46, 6, e16096.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Veröffentlicht

    A comprehensive review on guava: Nutritional profile, bioactive potential, and health-promoting properties of its pulp, peel, seeds, pomace and leaves

    Khan, F. I., Akhtar, S., Qamar, M., Ismail, T., Saeed, W., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., Feb. 2025, in: Trends in Food Science and Technology. 156, 104822.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Additional advances related to the health benefits associated with kombucha consumption

    Esatbeyoglu, T., Sarikaya Aydin, S., Gültekin Subasi, B., Erskine, E., Gök, R., Ibrahim, S. A., Yilmaz, B., Özogul, F. & Capanoglu, E., 2024, in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 64, 18, S. 6102-6119 18 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    A Design of Experiments Approach to the Radical-Induced Oxidation of Dimeric C4-C8 Linked B-Type Procyanidins

    Fischer, A., Gök, R. & Esatbeyoglu, T., 30 Dez. 2024, in: Molecules. 30, 1, 111.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    A fast and validated method for the determination of malondialdehyde in fish liver using high-performance liquid chromatography with a photodiode array detector

    Faizan, M., Esatbeyoglu, T., Bayram, B. & Rimbach, G., Apr. 2014, in: Journal of Food Science. 79, 4, S. C484-C488

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. Veröffentlicht

    Amaranth (Amaranthus spp.): Food properties and potential health benefits

    Abbas, A., Ahmad, N., Saeed, W., Qamar, M., Usama, M., Khan, M. Z. & Esatbeyoglu, T., 19 Sept. 2023, Neglected Plant Foods Of South Asia: Exploring and valorizing nature to feed hunger. Springer International Publishing AG, S. 283-299 17 S.

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  8. Veröffentlicht
  9. Veröffentlicht
  10. Veröffentlicht

    Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit

    Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht
  12. Veröffentlicht

    Antidiabetic properties of an apple/kale extract in vitro, in situ, and in mice fed a Western-type diet

    Schloesser, A., Esatbeyoglu, T., Schultheiß, G., Vollert, H., Lüersen, K., Fischer, A. & Rimbach, G., Sept. 2017, in: Journal of Medicinal Food. 20, 9, S. 846-854 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  13. Veröffentlicht

    Anti-obesity evaluation of Averrhoa carambola L. leaves and assessment of its polyphenols as potential α-glucosidase inhibitors

    Ramadan, N. S., El-Sayed, N. H., El-Toumy, S. A., Mohamed, D. A., Aziz, Z. A., Marzouk, M. S., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Shimizu, K., 12 Aug. 2022, in: Molecules. 27, 16, 5159.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. Veröffentlicht

    Antioxidant Effect of Ocimum basilicum Essential Oil and Its Effect on Cooking Qualities of Supplemented Chicken Nuggets

    Nadeem, H. R., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Sestili, P., Saeed, W., Azeem, M. & Esatbeyoglu, T., 23 Sept. 2022, in: Antioxidants. 11, 10, 1882.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Apple (Malus domestica Borkh.) seed: A review on health promoting bioactivities and its application as functional food ingredient

    Kumar, M., Barbhai, M. D., Esatbeyoglu, T., Zhang, B., Sheri, V., Dhumal, S., Rais, N., Radha, Said Al Masry, E. M., Chandran, D., Pandiselvam, R., Senapathy, M., Dey, A., Deshmukh, S. V., El Sayed Negm, M., Vishvanathan, M., Sathyaseelan, S. K., Viswanathan, S., Mohankumar, P. & Lorenzo, J. M., Dez. 2022, in: Food Bioscience. 50, 102155.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Application of emerging technologies for extraction of pigments using green solvents: Case of deep eutectic solvents combined with ultrasound-assisted extraction technique

    Zannou, O., Oussou, K. F., Mohammed, S., Chabi, I. B., Kpoclou, Y. E., Tekgüler, B., Dabadé, D. S., Koca, I. & Esatbeyoglu, T., 4 Mai 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  17. Veröffentlicht

    Application of high pressure processing in ensuring food safety

    Ozkan, G., Subasi, B. G., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 2023, Non-thermal Food Processing Operations: Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry. Elsevier, S. 319-357 39 S.

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Applications and safety aspects of bioactives obtained from by-products/wastes

    Günal-Köroğlu, D., Erskine, E., Ozkan, G., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 2023, in: Advances in Food and Nutrition Research. 107, S. 213-261 49 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht
  20. Veröffentlicht

    Assessment of Growth Inhibition of Eugenol-Loaded Nano-Emulsions against Beneficial Bifidobacterium sp. along with Resistant Escherichia coli Using Flow Cytometry

    Majeed, U., Shafi, A., Shahbaz, M., Rehman, K. K. U., Iqbal, K. J., Akram, K., Baboo, I., Munawar, S. H., Munir, M. M., Sultan, R., Majeed, H., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., 30 Jan. 2023, in: Fermentation. 9, 2, 140.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

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