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Publikationen

  1. Veröffentlicht

    Amaranth (Amaranthus spp.): Food properties and potential health benefits

    Abbas, A., Ahmad, N., Saeed, W., Qamar, M., Usama, M., Khan, M. Z. & Esatbeyoglu, T., 19 Sept. 2023, Neglected Plant Foods Of South Asia: Exploring and valorizing nature to feed hunger. Springer International Publishing AG, S. 283-299 17 S.

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  2. Veröffentlicht

    Bioactive Compounds, Antioxidant, Anti-Inflammatory, Anti-Cancer, and Toxicity Assessment of Tribulus terrestris—In Vitro and In Vivo Studies

    Abbas, M. W., Hussain, M., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Shafiq, Z. & Esatbeyoglu, T., 13 Juni 2022, in: Antioxidants. 11, 6, 1160.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Veröffentlicht

    Chemical Profiling of Significant Antioxidant and Phytotoxic Microwave-Extracted Essential Oil from Araucaria heterophylla Resin

    Abd-ElGawad, A. M., Saleh, I., El-Razek, M. H. A., Elkarim, A. S. A., El-Amier, Y. A., Mohamed, T. A., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T. & Elshamy, A. I., 18 Feb. 2023, in: Separations. 10, 2, 141.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Eugenia supra-axillaris Essential Oil and Its Nanoemulsion: Chemical Characterization, In Vivo Anti-Inflammatory, Analgesic, and Antipyretic Activities

    Abdelhameed, M. F., Ragab, T. I. M., Elkarim, A. S. A., El-Razek, M. H. A., Shabana, M. F., Mohamed, S. S., El-Morshedy, S. M., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Elshamy, A. I. & Silvestre, S. (Herausgeber*in), 13 Okt. 2023, in: Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics. 2023, 4594990.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    Efficacy of goldenberry in improving obesity-induced hemoglobin conformational structure changes in wistar rats: A biophysical perspective

    Abdelmottaleb Moussa, S. A., Aziz, S. W., Bashandy, S. A., elbaset, M. A., Abd El-Latif, N. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., El Toumy, S. A. & Salib, J. Y., 30 Nov. 2024, in: Heliyon. 10, 22, e40189.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    Comparative flavonoid profile of orange (Citrus sinensis) flavedo and albedo extracted by conventional and emerging techniques using UPLC-IMS-MS, chemometrics and antioxidant effects

    Afifi, S. M., Gök, R., Eikenberg, I., Krygier, D., Rottmann, E., Stübler, A., Aganovic, K., Hillebrand, S. & Esatbeyoglu, T., 6 Juni 2023, in: Frontiers in Nutrition. 10, 1158473.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. Veröffentlicht

    β-Sitosterol Glucoside-Loaded Nanosystem Ameliorates Insulin Resistance and Oxidative Stress in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats

    Afifi, S. M., Ammar, N. M., Kamel, R., Esatbeyoglu, T. & Hassan, H. A., 22 Mai 2022, in: Antioxidants. 11, 5, 1023.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  8. Veröffentlicht

    Comparative Untargeted Metabolic Profiling of Different Parts of Citrus sinensis Fruits via Liquid Chromatography–Mass Spectrometry Coupled with Multivariate Data Analyses to Unravel Authenticity

    Afifi, S. M., Kabbash, E. M., Berger, R. G., Krings, U. & Esatbeyoglu, T., 29 Jan. 2023, in: Foods. 12, 3, 579.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Opportunities and challenges of egg substitutes

    Agregán, R., Rötter, L., Lorenzo, J. M. & Esatbeyoglu, T., 21 März 2025, in: Discover Food. 5, 72.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  10. Veröffentlicht

    Influence of Organic and Chemical Fertilisation on Antioxidant Compounds Profiles and Activities in Fruits of Fragaria ananassa var. Camarosa

    Aguilera, A., Tereucán, G., Ercoli, S., Cornejo, P., Rodriguez Gomez, M., Uhlmann, L., Guigas, C., Esatbeyoglu, T. & Ruiz, A., Juni 2020, in: Journal of Soil Science and Plant Nutrition. 20, 2, S. 715-724 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht

    Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit

    Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  12. Veröffentlicht

    Lignocellulosic Biomasses from Agricultural Wastes Improved the Quality and Physicochemical Properties of Frying Oils

    Ahmed, E., Zeitoun, A., Hamad, G., Zeitoun, M. A. M., Taha, A., Korma, S. A. & Esatbeyoglu, T., 10 Okt. 2022, in: Foods. 11, 19, 3149.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  13. Veröffentlicht

    Glutathione for Food and Health Applications with Emphasis on Extraction, Identification, and Quantification Methods: A Review

    Al-Temimi, A. A., Al-Mossawi, A., Al-Hilifi, S. A., Korma, S. A., Esatbeyoglu, T., Rocha, J. M. & Agarwal, V., 24 März 2023, in: Metabolites. 13, 4, 465.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. Veröffentlicht

    Volarisation of Brewer's spent grain for noodles preparation and its potential assessment against obesity

    Anisha, A., Kaushik, D., Kumar, M., Kumar, A., Esatbeyoglu, T., Proestos, C., Khan, M. R., Elobeid, T., Kaur, J. & Oz, F., 13 Mai 2023, in: International Journal of Food Science & Technology. 58, 6, S. 3154-3179 26 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Effect of fat contents of buttermilk on fatty acid composition, lipolysis, vitamins and sensory properties of cheddar-type cheese

    Asif, M., Nadeem, M., Imran, M., Ullah, R., Tayyab, M., Khan, F. A., Al-Asmari, F., Rahim, M. A., Rocha, J. M., Korma, S. A. & Esatbeyoglu, T., 30 Aug. 2023, in: Frontiers in Microbiology. 14, 1209509.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. Veröffentlicht

    Utilization of malted barley flour as replacement of wheat flour to improve technological, rheological, physicochemical, and organoleptic parameters of fortified breads

    Aslam, J., Hussain, A., Mueen Ud-Din, G., Kausar, T., Siddique, T., Kabir, K., Gorsi, F. I., Haroon, H., Nisar, R., Noreen, S., Rocha, J. M., Ozogul, F., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., 27 Sept. 2023, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 7, 1230374.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  17. Veröffentlicht

    Chemical Profile of Cyperus laevigatus and Its Protective Effects against Thioacetamide-Induced Hepatorenal Toxicity in Rats

    Ayoub, I., Elbaset, M. A., Elghonemy, M. M., bashandy, S., Ibrahim, F. A. A., Ahmed-Farid, O., Elgendy, A. N., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Farrag, A. R. H., farag, M. & Elshamy, A., Okt. 2022, in: Molecules. 27, 19, 6470.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Comprehensive analysis of polyphenols in 55 extra virgin olive oils by HPLC-ECD and their correlation with antioxidant activities

    Bayram, B., Esatbeyoglu, T., Schulze, N., Ozcelik, B., Frank, J. & Rimbach, G., 2012, in: Plant foods for human nutrition.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    Rapid method for glutathione quantitation using high-performance liquid chromatography with coulometric electrochemical detection

    Bayram, B., Rimbach, G., Frank, J. & Esatbeyoglu, T., 15 Jan. 2014, in: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 62, 2, S. 402-408 7 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  20. Veröffentlicht

    Valorization and Application of Fruit and Vegetable Wastes and By-Products for Food Packaging Materials

    Bayram, B., Ozkan, G., Kostka, T., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 1 Juli 2021, in: Molecules. 26, 13, 4031.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

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