Publikationen
- 2024
Changes of surface properties of sucrose particles during grinding in a cocoa butter-based suspension and their influence on the macroscopic behavior of the suspension
Franke, K., Bindrich, U., Schroeder, S., Heinz, V. & Middendorf, D., Sept. 2024, in: European Food Research and Technology. 250, 9, 10 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Mould property influence on chocolate surface gloss
Schroeder, S., Bindrich, U., Heinz, V., Middendorf, D., Dewetting, K., Van de Walle, D. & Franke, K., 14 Aug. 2024, in: Manufacturing Confectioner. 104, August, S. 43-52Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- Veröffentlicht
Influence of PET as single-use contact material on gloss and surface properties of chocolate
Schroeder, S., Schimke, L. M., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., de Walle, D. V. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 11 S., 100375.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Influencing chocolate gloss inhomogeneities by the choice of surface-active substance and contact material
Schroeder, S., Beiner, A. N., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., Walle, D. V. D. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 100373.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of solid-state fermentation with Pleurotus ostreatus on the protein content and other nutritional components of de-seeded carob fruits
Iqbal, S. (Mitwirkende*r), Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 2024, in: Sustainable Food Technology. 2, 5, S. 1537-1544 8 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2023
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Influence of ethanol on migration of water from filling into chocolate shells
Franke, K., 7 Nov. 2023, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)).Publikation: Konferenzbeitrag › Poster › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Relationship between substrate composition and larval weight: a simple growth model for black soldier fly larvae
Kieβling, M., Franke, K., Heinz, V. & Aganovic, K., 2023, in: Journal of Insects as Food and Feed. 9, 8, S. 1027-1036 10 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2022
- Veröffentlicht
Modification of dietary fibers to valorize the by-products of cereal, fruit and vegetable industry: a review on treatment methods
Iqbal, S., Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 10 Dez. 2022, in: Foods. 11, 24, 3466.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Influence of Frying, Baking and Cooking on Food Bioactives
Franke, K., Djikeng, F. T. & Esatbeyoglu, T., 26 Juli 2022, Retention of Bioactives in Food Processing. 1 Aufl. Cham, S. 93-121Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Alcohol in praline fillings influences the water migration within the surrounding chocolate shell
Franke, K., Middendorf, D., Heinz, V. & Bindrich, U., Feb. 2022, in: Journal of food engineering. 315, 110805.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2020
- Veröffentlicht
Automatisierte Feinzerlegung des Hinterschinkens vom Schwein mittels Roboter - Herausforderungen und Lösungsansätze
Franke, K., 2020, in: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung. 72, 12, S. 407-409 3 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- 2019
- Veröffentlicht
High moisture extrusion of lupin protein: influence of extrusion parameters on extruder responses and product properties
Palanisamy, M., Franke, K., Berger, R. G., Heinz, V. & Töpfl, S., 21 Feb. 2019, in: Journal of the Science of Food and Agriculture. 99, 5, S. 2175-2185 11 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Influence of mold materials on the gloss of chocolate bars
Middendorf, D., Bindrich, U. & Franke, K., 2019.Publikation: Konferenzbeitrag › Paper › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
The glossy chocolate bar: How can it be attained using the right mould
Middendorf, D., Heinz, V., Bindrich, U. & Franke, K., 2019, in: Manufacturing Confectioner. 99, August, S. 86-90 5 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- Veröffentlicht
Verringerung der Feuchtemigration in Gebäcken
Franke, K., Bindrich, U. & Heinz, V., 2019, in: Cereal Technology. 73, 2, S. 96-101 6 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- 2018
- Veröffentlicht
Effect of crystal network structures on functionality of fat-based barrier layers and opportunities for their control
Franke, K., 13 Okt. 2018, GDL Kongress Lebensmitteltechnologie. StuttgartPublikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Abstract in Konferenzband › Forschung
AFM-based local thermal analysis is a suitable tool to characterize the impact of different grinding techniques on sucrose surface properties
Middendorf, D., Bindrich, U., Mischnick, P., Franke, K. & Heinz, V., Okt. 2018, in: Journal of Food Engineering. 235, S. 50-58 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
Structure design of insect-based meat analogs with high-moisture extrusion
Smetana, S., Ashtari Larki , N., Pernutz, C., Franke, K., Bindrich, U., Töpfl, S. & Heinz, V., Juli 2018, in: Journal of Food Engineering. 229, S. 83-85 3 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
Influence of hydrothermal treatment on the structural modification of spent grain specific carbohydrates and the formation of degradation products using model compounds
Steiner, J., Franke, K., Kießling, M., S., F., Töpfl, S., Heinz, V. & Becker, T., 15 März 2018, in: Carbohydrate polymers. 184, S. 315-322 8 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2017
- Veröffentlicht
Verfahren zur Herstellung von Hydrokolloid mit erhöhtem Wasserbindevermögen
Albers, D. (Erfinder*in), Aganovic, K. (Erfinder*in) & Franke, K. (Erfinder*in), 13 Dez. 2017, IPC Nr. A23L 29/ 269 A I, Patent Nr. EP3254569, Prioritätsdatum 9 Juni 2016, Prioritätsnr. EP20160173690Publikation: Schutzrecht/Patent › Patent