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Publikationen

  1. 2024
  2. Changes of surface properties of sucrose particles during grinding in a cocoa butter-based suspension and their influence on the macroscopic behavior of the suspension

    Franke, K., Bindrich, U., Schroeder, S., Heinz, V. & Middendorf, D., Sept. 2024, in: European Food Research and Technology. 250, 9, 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Veröffentlicht

    Mould property influence on chocolate surface gloss

    Schroeder, S., Bindrich, U., Heinz, V., Middendorf, D., Dewetting, K., Van de Walle, D. & Franke, K., 14 Aug. 2024, in: Manufacturing Confectioner. 104, August, S. 43-52

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  4. Veröffentlicht

    Influence of PET as single-use contact material on gloss and surface properties of chocolate

    Schroeder, S., Schimke, L. M., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., de Walle, D. V. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 11 S., 100375.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    Influencing chocolate gloss inhomogeneities by the choice of surface-active substance and contact material

    Schroeder, S., Beiner, A. N., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., Walle, D. V. D. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 100373.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    Effect of solid-state fermentation with Pleurotus ostreatus on the protein content and other nutritional components of de-seeded carob fruits

    Iqbal, S. (Mitwirkende*r), Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 2024, in: Sustainable Food Technology. 2, 5, S. 1537-1544 8 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. 2023
  8. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Influence of ethanol on migration of water from filling into chocolate shells

    Franke, K., 7 Nov. 2023, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)).

    Publikation: KonferenzbeitragPosterForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Relationship between substrate composition and larval weight: a simple growth model for black soldier fly larvae

    Kieβling, M., Franke, K., Heinz, V. & Aganovic, K., 2023, in: Journal of Insects as Food and Feed. 9, 8, S. 1027-1036 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  10. 2022
  11. Veröffentlicht

    Modification of dietary fibers to valorize the by-products of cereal, fruit and vegetable industry: a review on treatment methods

    Iqbal, S., Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 10 Dez. 2022, in: Foods. 11, 24, 3466.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  12. Veröffentlicht

    Influence of Frying, Baking and Cooking on Food Bioactives

    Franke, K., Djikeng, F. T. & Esatbeyoglu, T., 26 Juli 2022, Retention of Bioactives in Food Processing. 1 Aufl. Cham, S. 93-121

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  13. Veröffentlicht

    Alcohol in praline fillings influences the water migration within the surrounding chocolate shell

    Franke, K., Middendorf, D., Heinz, V. & Bindrich, U., Feb. 2022, in: Journal of food engineering. 315, 110805.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. 2020
  15. Veröffentlicht

    Automatisierte Feinzerlegung des Hinterschinkens vom Schwein mittels Roboter - Herausforderungen und Lösungsansätze

    Franke, K., 2020, in: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung. 72, 12, S. 407-409 3 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  16. 2019
  17. Veröffentlicht

    High moisture extrusion of lupin protein: influence of extrusion parameters on extruder responses and product properties

    Palanisamy, M., Franke, K., Berger, R. G., Heinz, V. & Töpfl, S., 21 Feb. 2019, in: Journal of the Science of Food and Agriculture. 99, 5, S. 2175-2185 11 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Influence of mold materials on the gloss of chocolate bars

    Middendorf, D., Bindrich, U. & Franke, K., 2019.

    Publikation: KonferenzbeitragPaperForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    The glossy chocolate bar: How can it be attained using the right mould

    Middendorf, D., Heinz, V., Bindrich, U. & Franke, K., 2019, in: Manufacturing Confectioner. 99, August, S. 86-90 5 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  20. Veröffentlicht

    Verringerung der Feuchtemigration in Gebäcken

    Franke, K., Bindrich, U. & Heinz, V., 2019, in: Cereal Technology. 73, 2, S. 96-101 6 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  21. 2018
  22. Veröffentlicht

    Effect of crystal network structures on functionality of fat-based barrier layers and opportunities for their control

    Franke, K., 13 Okt. 2018, GDL Kongress Lebensmitteltechnologie. Stuttgart

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandAbstract in KonferenzbandForschung

  23. AFM-based local thermal analysis is a suitable tool to characterize the impact of different grinding techniques on sucrose surface properties

    Middendorf, D., Bindrich, U., Mischnick, P., Franke, K. & Heinz, V., Okt. 2018, in: Journal of Food Engineering. 235, S. 50-58 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  24. Structure design of insect-based meat analogs with high-moisture extrusion

    Smetana, S., Ashtari Larki , N., Pernutz, C., Franke, K., Bindrich, U., Töpfl, S. & Heinz, V., Juli 2018, in: Journal of Food Engineering. 229, S. 83-85 3 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  25. Influence of hydrothermal treatment on the structural modification of spent grain specific carbohydrates and the formation of degradation products using model compounds

    Steiner, J., Franke, K., Kießling, M., S., F., Töpfl, S., Heinz, V. & Becker, T., 15 März 2018, in: Carbohydrate polymers. 184, S. 315-322 8 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  26. 2017
  27. Veröffentlicht

    Verfahren zur Herstellung von Hydrokolloid mit erhöhtem Wasserbindevermögen

    Albers, D. (Erfinder*in), Aganovic, K. (Erfinder*in) & Franke, K. (Erfinder*in), 13 Dez. 2017, IPC Nr. A23L 29/ 269 A I, Patent Nr. EP3254569, Prioritätsdatum 9 Juni 2016, Prioritätsnr. EP20160173690

    Publikation: Schutzrecht/PatentPatent

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