Profilinformationen
Forschungs-netzwerk anzeigen

Publikationen

  1. 2025
  2. Veröffentlicht

    Plasma levels of EPA and DHA after ingestion of a single dose of EPA and DHA ethyl esters

    Schmieta, H. M., Greupner, T., Schneider, I., Wrobel, S., Christa, V., Kutzner, L., Hahn, A., Harris, W. S., Schebb, N. H. & Schuchardt, J. P., 9 Jan. 2025, in: LIPIDS. 60, 1, S. 15-23 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. 2024
  4. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Acid-Base Balance in Healthy Adults: Beneficial Effects of Bicarbonate and Sodium-Rich Mineral Water in a Randomized Controlled Trial: The BicarboWater Study

    Mansouri, K., Greupner, T., van de Flierdt, E., Schneider, I. & Hahn, A., 9 Apr. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Journal of Nutrition and Metabolism. 2024

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. 2022
  6. Veröffentlicht

    Application of a Modified Healthy Eating Index (HEI-Flex) to Compare the Diet Quality of Flexitarians, Vegans and Omnivores in Germany

    Bruns, A., Müller, M., Schneider, I. & Hahn, A., 24 Juli 2022, in: NUTRIENTS. 14, 15, 3038.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. 2020
  8. Veröffentlicht

    Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties

    Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S. & Hahn, A., 3 Juli 2020, in: Journal of Dietary Supplements. 17, 4, S. 454-466 13 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Mineralwasser – seine ernährungsphysiologische und gesundheitliche Bedeutung

    Hahn, A. & Schneider, I., 2020, in: Umwelt- und Planungsrecht - UPR. 2020, 12, S. 6 1 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschung

  10. Veröffentlicht

    Nährstoffe zum Trinken

    Schneider, I., 2020, in: UGB forum. 37, 5, S. 224-227 4 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschung

  11. 2019
  12. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Effects of mineral waters on acid–base status in healthy adults: Results of a randomized trial

    Wasserfurth, P., Schneider, I., Ströhle, A., Nebl, J., Bitterlich, N. & Hahn, A., 3 Dez. 2019, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food & nutrition research. 63, 3515.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  13. 2017
  14. Veröffentlicht

    Calcium Bioavailability from Mineral Waters with different Mineralization in Comparison to Milk and a Supplement

    Greupner, T., Schneider, I. & Hahn, A., 4 Juli 2017, in: Journal of the American College of Nutrition. 36, 5, S. 386-390 5 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Bioverfügbarkeit von Calcium aus Mineralwasser

    Greupner, T., Schneider, I. & Hahn, A., 2017, in: Proceedings of the German Nutrition Society. 23, S. 48 1 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftKonferenzaufsatz in FachzeitschriftForschung

  16. Veröffentlicht

    Bioverfügbarkeit von Magnesium aus Mineralwasser

    Schneider, I., Greupner, T. & Hahn, A., 2017, Proceedings of the German Nutrition Society: Abstractband zum 54. Wissenschaftlichen Kongress . S. 47 (Proceedings of the German Nutrition Society; Band 23).

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandAbstract in KonferenzbandForschung

  17. Veröffentlicht

    Chlorella vulgaris - eine pflanzliche Vitamin-B12-Quelle für Vegetarier und Veganer?

    Behrendt, I., Wittke, O., Ströhle, A., Krings, U., Schneider, I., Bitterlich, N. & Hahn, A., 2017, in: Proceedings of the German Nutrition Society. 23, S. 59 1 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftKonferenzaufsatz in FachzeitschriftForschung

  18. Veröffentlicht

    Magnesium bioavailability from mineral waters with different mineralization levels in comparison to bread and a supplement

    Schneider, I., Greupner, T. & Hahn, A., 2017, in: Food & nutrition research. 61, 1, 6 S., 1384686.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. 2016
  20. Veröffentlicht

    Glycemic index and microstructure analysis of a newly developed fiber enriched cookie

    Schuchardt, J. P., Wonik, J., Bindrich, U., Heinemann, M., Kohrs, H., Schneider, I., Möller, K. & Hahn, A., Jan. 2016, in: Food & function. 7, 1, S. 464-474 11 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  21. Veröffentlicht

    Effect of an herbal extract of sideritis scardica and B-vitamins on cognitive performance under stress: A pilot study

    Behrendt, I., Schneider, I., Schuchardt, J. P., Bitterlich, N. & Hahn, A., 2016, in: International Journal of Phytomedicine. 8, 1, S. 95-103 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  22. 2015
  23. Veröffentlicht

    Vergleich zweier Formuladiäten mit unterschiedlichen Makronährstoffrelationen in der Adipositastherapie

    Möller, K., Schneider, I., Willers, J. & Hahn, A., 2015.

    Publikation: KonferenzbeitragAbstractForschung

  24. 2014
  25. Veröffentlicht

    Increase of EPA-derived hydroxy, epoxy and dihydroxy fatty acid levels in human plasma after a single dose of long-chain omega-3 PUFA

    Schuchardt, J. P., Schneider, I., Willenberg, I., Yang, J., Hammock, B. D., Hahn, A. & Schebb, N. H., Juni 2014, in: Prostaglandins and Other Lipid Mediators. 109-111, S. 23-31 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  26. Veröffentlicht

    Human oral bioavailability and pharmacokinetics of tocotrienols from tocotrienol-rich (tocopherol-low) barley oil and palm oil formulations

    Drotleff, A. M., Bohnsack, C., Schneider, I., Hahn, A. & Ternes, W., 2014, in: Journal of functional foods. 7, 1, S. 150-160 11 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  27. 2011
  28. Veröffentlicht

    Incorporation of EPA and DHA into plasma phospholipids in response to different omega-3 fatty acid formulations -a comparative bioavailability study of fish oil vs. krill oil

    Schuchardt, J. P., Schneider, I., Meyer, H., Neubronner, J., von Schacky, C. & Hahn, A., 22 Aug. 2011, in: Lipids in health and disease. 10, S. 7 145.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  29. Veröffentlicht

    Effect of gastric acid resistant coating of fish oil capsules on intestinal uptake of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid

    Schneider, I., Schuchardt, J. P., Meyer, H. & Hahn, A., Apr. 2011, in: Journal of functional foods. 3, 2, S. 129-133 5 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  30. Veröffentlicht

    Tocotrienol extracts from barley by-products: unique health benefits of the better Vitamin E

    Ternes, W., Drotleff, A. M., Bohnsack, C., Schneider, I. & Hahn, A., 2011, Biomedical Engineering Acta. Nutraceutics, biomedical remedies and physiotherapeutic methods for prevention of civilization-related diseases, Band 4. Podbielska, H. & Trziszka, T. (Hrsg.). Wroclaw, Band 4. S. 43-51 9 S.

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschung

Vorherige 1 2 Nächste