Publikationen
- 2025
- Veröffentlicht
Plasma levels of EPA and DHA after ingestion of a single dose of EPA and DHA ethyl esters
Schmieta, H. M., Greupner, T., Schneider, I., Wrobel, S., Christa, V., Kutzner, L., Hahn, A., Harris, W. S., Schebb, N. H. & Schuchardt, J. P., 9 Jan. 2025, in: LIPIDS. 60, 1, S. 15-23 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2024
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Acid-Base Balance in Healthy Adults: Beneficial Effects of Bicarbonate and Sodium-Rich Mineral Water in a Randomized Controlled Trial: The BicarboWater Study
Mansouri, K., Greupner, T., van de Flierdt, E., Schneider, I. & Hahn, A., 9 Apr. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Journal of Nutrition and Metabolism. 2024Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2022
- Veröffentlicht
Application of a Modified Healthy Eating Index (HEI-Flex) to Compare the Diet Quality of Flexitarians, Vegans and Omnivores in Germany
Bruns, A., Müller, M., Schneider, I. & Hahn, A., 24 Juli 2022, in: NUTRIENTS. 14, 15, 3038.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2020
- Veröffentlicht
Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties
Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S. & Hahn, A., 3 Juli 2020, in: Journal of Dietary Supplements. 17, 4, S. 454-466 13 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Mineralwasser – seine ernährungsphysiologische und gesundheitliche Bedeutung
Hahn, A. & Schneider, I., 2020, in: Umwelt- und Planungsrecht - UPR. 2020, 12, S. 6 1 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung
- Veröffentlicht
Nährstoffe zum Trinken
Schneider, I., 2020, in: UGB forum. 37, 5, S. 224-227 4 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung
- 2019
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Effects of mineral waters on acid–base status in healthy adults: Results of a randomized trial
Wasserfurth, P., Schneider, I., Ströhle, A., Nebl, J., Bitterlich, N. & Hahn, A., 3 Dez. 2019, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food & nutrition research. 63, 3515.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2017
- Veröffentlicht
Calcium Bioavailability from Mineral Waters with different Mineralization in Comparison to Milk and a Supplement
Greupner, T., Schneider, I. & Hahn, A., 4 Juli 2017, in: Journal of the American College of Nutrition. 36, 5, S. 386-390 5 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Bioverfügbarkeit von Calcium aus Mineralwasser
Greupner, T., Schneider, I. & Hahn, A., 2017, in: Proceedings of the German Nutrition Society. 23, S. 48 1 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Konferenzaufsatz in Fachzeitschrift › Forschung
- Veröffentlicht
Bioverfügbarkeit von Magnesium aus Mineralwasser
Schneider, I., Greupner, T. & Hahn, A., 2017, Proceedings of the German Nutrition Society: Abstractband zum 54. Wissenschaftlichen Kongress . S. 47 (Proceedings of the German Nutrition Society; Band 23).Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Abstract in Konferenzband › Forschung
- Veröffentlicht
Chlorella vulgaris - eine pflanzliche Vitamin-B12-Quelle für Vegetarier und Veganer?
Behrendt, I., Wittke, O., Ströhle, A., Krings, U., Schneider, I., Bitterlich, N. & Hahn, A., 2017, in: Proceedings of the German Nutrition Society. 23, S. 59 1 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Konferenzaufsatz in Fachzeitschrift › Forschung
- Veröffentlicht
Magnesium bioavailability from mineral waters with different mineralization levels in comparison to bread and a supplement
Schneider, I., Greupner, T. & Hahn, A., 2017, in: Food & nutrition research. 61, 1, 6 S., 1384686.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2016
- Veröffentlicht
Glycemic index and microstructure analysis of a newly developed fiber enriched cookie
Schuchardt, J. P., Wonik, J., Bindrich, U., Heinemann, M., Kohrs, H., Schneider, I., Möller, K. & Hahn, A., Jan. 2016, in: Food & function. 7, 1, S. 464-474 11 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of an herbal extract of sideritis scardica and B-vitamins on cognitive performance under stress: A pilot study
Behrendt, I., Schneider, I., Schuchardt, J. P., Bitterlich, N. & Hahn, A., 2016, in: International Journal of Phytomedicine. 8, 1, S. 95-103 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2015
- Veröffentlicht
Vergleich zweier Formuladiäten mit unterschiedlichen Makronährstoffrelationen in der Adipositastherapie
Möller, K., Schneider, I., Willers, J. & Hahn, A., 2015.Publikation: Konferenzbeitrag › Abstract › Forschung
- 2014
- Veröffentlicht
Increase of EPA-derived hydroxy, epoxy and dihydroxy fatty acid levels in human plasma after a single dose of long-chain omega-3 PUFA
Schuchardt, J. P., Schneider, I., Willenberg, I., Yang, J., Hammock, B. D., Hahn, A. & Schebb, N. H., Juni 2014, in: Prostaglandins and Other Lipid Mediators. 109-111, S. 23-31 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Human oral bioavailability and pharmacokinetics of tocotrienols from tocotrienol-rich (tocopherol-low) barley oil and palm oil formulations
Drotleff, A. M., Bohnsack, C., Schneider, I., Hahn, A. & Ternes, W., 2014, in: Journal of functional foods. 7, 1, S. 150-160 11 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2011
- Veröffentlicht
Incorporation of EPA and DHA into plasma phospholipids in response to different omega-3 fatty acid formulations -a comparative bioavailability study of fish oil vs. krill oil
Schuchardt, J. P., Schneider, I., Meyer, H., Neubronner, J., von Schacky, C. & Hahn, A., 22 Aug. 2011, in: Lipids in health and disease. 10, S. 7 145.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of gastric acid resistant coating of fish oil capsules on intestinal uptake of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid
Schneider, I., Schuchardt, J. P., Meyer, H. & Hahn, A., Apr. 2011, in: Journal of functional foods. 3, 2, S. 129-133 5 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Tocotrienol extracts from barley by-products: unique health benefits of the better Vitamin E
Ternes, W., Drotleff, A. M., Bohnsack, C., Schneider, I. & Hahn, A., 2011, Biomedical Engineering Acta. Nutraceutics, biomedical remedies and physiotherapeutic methods for prevention of civilization-related diseases, Band 4. Podbielska, H. & Trziszka, T. (Hrsg.). Wroclaw, Band 4. S. 43-51 9 S.Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung