Publikationen
- 2024
- Veröffentlicht
Mould property influence on chocolate surface gloss
Schroeder, S., Bindrich, U., Heinz, V., Middendorf, D., Dewetting, K., Van de Walle, D. & Franke, K., 14 Aug. 2024, in: Manufacturing Confectioner. 104, August, S. 43-52Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Effect of solid-state fermentation with Pleurotus ostreatus on the protein content and other nutritional components of de-seeded carob fruits
Iqbal, S., Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 26 Juli 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Sustainable Food Technology.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Influence of PET as single-use contact material on gloss and surface properties of chocolate
Schroeder, S., Schimke, L. M., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., de Walle, D. V. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 11 S., 100375.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2023
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Influence of ethanol on migration of water from filling into chocolate shells
Franke, K., 7 Nov. 2023, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)).Publikation: Konferenzbeitrag › Poster › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Relationship between substrate composition and larval weight: a simple growth model for black soldier fly larvae
Kieβling, M., Franke, K., Heinz, V. & Aganovic, K., 2023, in: Journal of Insects as Food and Feed. 9, 8, S. 1027-1036 10 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2022
- Veröffentlicht
Modification of dietary fibers to valorize the by-products of cereal, fruit and vegetable industry: a review on treatment methods
Iqbal, S., Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 10 Dez. 2022, in: Foods. 11, 24, 3466.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Alcohol in praline fillings influences the water migration within the surrounding chocolate shell
Franke, K., Middendorf, D., Heinz, V. & Bindrich, U., Feb. 2022, in: Journal of food engineering. 315, 110805.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2020
- Veröffentlicht
Automatisierte Feinzerlegung des Hinterschinkens vom Schwein mittels Roboter - Herausforderungen und Lösungsansätze
Franke, K., 2020, in: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung. 72, 12, S. 407-409 3 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- 2019
- Veröffentlicht
Influence of mold materials on the gloss of chocolate bars
Middendorf, D., Bindrich, U. & Franke, K., 2019.Publikation: Konferenzbeitrag › Paper › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
The glossy chocolate bar: How can it be attained using the right mould
Middendorf, D., Heinz, V., Bindrich, U. & Franke, K., 2019, in: Manufacturing Confectioner. 99, August, S. 86-90 5 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- Veröffentlicht
Verringerung der Feuchtemigration in Gebäcken
Franke, K., Bindrich, U. & Heinz, V., 2019, in: Cereal Technology. 73, 2, S. 96-101 6 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- 2018
- Veröffentlicht
Effect of crystal network structures on functionality of fat-based barrier layers and opportunities for their control
Franke, K., 13 Okt. 2018, GDL Kongress Lebensmitteltechnologie. StuttgartPublikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Abstract in Konferenzband › Forschung
- Veröffentlicht
High moisture extrusion of lupin protein: influence of extrusion parameters on extruder responses and product properties
Palanisamy, M., Franke, K., Berger, R. G., Heinz, V. & Töpfl, S., 9 Okt. 2018, in: Journal of the Science of Food and Agriculture. 99, 5, S. 2175-2185 11 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
AFM-based local thermal analysis is a suitable tool to characterize the impact of different grinding techniques on sucrose surface properties
Middendorf, D., Bindrich, U., Mischnick, P., Franke, K. & Heinz, V., Okt. 2018, in: Journal of Food Engineering. 235, S. 50-58 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Influence of hydrothermal treatment on the structural modification of spent grain specific carbohydrates and the formation of degradation products using model compounds
Steiner, J., Franke, K., Kießling, M., S., F., Töpfl, S., Heinz, V. & Becker, T., 15 März 2018, in: Carbohydrate polymers. 184, S. 315-322 8 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2017
- Veröffentlicht
Verfahren zur Herstellung von Hydrokolloid mit erhöhtem Wasserbindevermögen
Albers, D., Aganovic, K. & Franke, K., 13 Dez. 2017, IPC Nr. A23L 29/ 269 A I, Patent Nr. EP3254569, Prioritätsdatum 9 Juni 2016, Prioritätsnr. EP20160173690Publikation: Schutzrecht/Patent › Patent
- Veröffentlicht
Grundlagen der Prozessgestaltung und Modellierung
Franke, K., 2017, Grundzüge der Lebensmitteltechnik. Tscheuschner, H-D. (Hrsg.). 4. neubearbeitete Auflage Aufl. Hamburg, S. 653-663Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Transfer
- Veröffentlicht
Optisches Diagnosesystem und fuzzy-basierte Processführungam Beispiel der Teigwarentrocknung
Groß, F., Procelewska, J., Bindrich, U., Benning, R., Franke, K., Heinz, V. & Delgado, A., 2017, in: Cereal Technology. 71, 2, S. 96-104 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Transfer
- Veröffentlicht
Wheat bran biodegradation by edible Pleurotus fungi – A sustainable perspective for food and feed
Wanzenböck, E., Apprich, S., Tirpanalan, Ö., Zitz, U., Kracher, D., Schedle, K. & Kneifel, W., 2017, in: LWT - Food Science and Technology. 86, S. 123-131 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- 2016
- Veröffentlicht
Atomic Force Microscopy study on the effect of different lecithins in cocoa-butter based suspensions
Middendorf, D., Bindrich, U., Mischnick, P., Juadjur, A., Franke, K. & Heinz, V., 20 Juni 2016, in: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects. 499, S. 60-68 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review